Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσία Πούτιν και συμφωνία αερίου Τουρκίας – Ρωσίας…

Ο ρωσικός ενεργειακό κολοσσός, η Gazprom, κατέληξε σε συμφωνία με την τουρκική εταιρία BOTAS αναφορικά με την προμήθεια φυσικού αερίου στην Άγκυρα για το 2012, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα.
Οι ρωσικές εξαγωγές θα πραγματοποιηθούν μέσω του διαβαλκανικού αγωγού και του Blue Stream. Η σημασία της συμφωνίας αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι τη χειρίστηκε..
ο ίδιος ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος συναντήθηκε στη Ρωσία με τον γενικό διευθυντή της τουρκικής εταιρίας για το ζήτημα, ενώ στην υπογραφή παρόντες ήταν εκτός από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν!.
Η Τουρκία αναμένεται να λάβει 911 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ενώ το 2011 η μίνιμουμ συμβατική υποχρέωση που είχε αναλάβει η Ρωσία ήταν για την παροχή 847 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.
Με την ευκαιρία και προφανώς εκμεταλλευόμενοι τη θετική συγκυρία που δημιούργησε η συμφωνία, ετέθη και το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος ενδεχομένως να διέρχεται από τα τουρκικά ύδατα οδεύοντας προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...