Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλοι Καραγκιόζηδες Σαμαράς και Καρατζαφέρης...

Ναι. Είπαν ότι δεν συμφωνούν ΝΔ & ΛΑΟΣ με τα πρόσθετα επαχθή μέτρα που ζητά η τρόικα. Ναι. Είπαν (τώρα για να αναθεωρήσουν αύριο) ότι δεν μπορούν να δεχθούν ταπεινωτικούς όρους όπως η επιτροπεία, αλλά και η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και μετά, το έριξαν το παραμύθι: αν επιμείνει η τρόικα, θα διαβουλευτούν εκ νέου, προσέξτε: πριν ο διορισμένος πρωθυπουργός λάβει την τελική απόφαση!..
Δηλαδή, η απόφαση για την υποδούλωση της χώρας στους κερδοσκόπους, θα ληφθεί από έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, που είναι πλέον εμφανές ότι εκπροσωπεί εδώ τα συμφέροντα της τρόικας. Άσχετα αν τα δύο κόμματα της Δεξιάς, «διαφωνούν» (διαφωνούν όντως ή έτσι λένε, στην προσπάθειά τους, πριν το ναι, να σώσουν την υπόληψή τους;).

«Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος. Φυσικά, ο γνωστός για τις θέσεις του όσο και πολιτικά «τελειωμένος» ΓΑΠ, «διαβεβαίωσε» τον Λουκά Παπαδήμο ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ενθέρμως το δανειακό πρόγραμμα. Οι δε υπεκφυγές των κομμάτων της Δεξιάς, δεν έχουν προηγούμενο: ο Αντώνης Σαμαράς βάλθηκε για άλλη μια φορά να κοροϊδέψει τον κόσμο της Δεξιάς, λέγοντας ότι δεν μπορεί να δοθεί στον πρωθυπουργό λευκή επιταγή αλλά εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση και (λες και άκουγε ο κόσμος τον Λουκά Παπαδήμο) ότι πρέπει να γίνει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την τελική απόφαση. Από την άλλη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε προσφυγή στη γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (!) για το αν το νέο δανειακό πρόγραμμα της τρόικας συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, λέγοντας πως δεν θα πάρει θέση πριν από μια τέτοια απόφαση.

Οι ξένοι βιάζονται να μας «τελειώσουν». Ο Λουκάς Παπαδήμος πιέζει τα κόμματα ώστε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις τόσο για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, όσο και το νέο μνημόνιο. «Αν όχι, χάσαμε (σ. σ. αν μπορούσε θα έλεγε χάσανε) το τρένο...», λέγεται ότι είπε... Κι ενώ η Αθήνα είχε άλλη μια ευκαιρία να πιέσει, βρέθηκε ελέω του διορισμένου από τους κερδοσκόπους πρωθυπουργού, να πιέζεται για να εξαθλιώσει τον κόσμο της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...