Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του...Ο Ερντογάν δηλώνει οτι στηρίζει Σκόπια

Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ  ήταν ένα κεντρικό θέμα της συνάντησης του προέδρου της σκοπιανής κυβέρνησης, Νίκολα Γκρούεφσκι με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα σήμερα το απόγευμα.


«Η συνάντηση  με τον Τούρκο πρωθυπουργό αποτελούσε μέρος  του προγράμματος της σκοπιανής κυβέρνησης - εξόρμηση στα επιμελητήρια μεγάλων πόλεων της Τουρκίας για την εξεύρεση επενδυτών για την περιοχή των Σκοπίων...




«Εκτός από το κύριο θέμα  της ένταξης  στο ΝΑΤΟ, συζητήσαμε και άλλα θέματα που σχετίζονται με την οικονομία και τον ερχομό Τούρκων επενδυτών στα Σκόπια. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Ερντογάν για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η χώρα μας, στις οποίες προέβην η αντιπροσωπεία μας με συναντήσεις που είχε με Τούρκους επιχειρηματίες και το μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο, αυτοί,  εκδήλωσαν», δήλωσε ο Γκρούεφσκι μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν.



Ο πρωθυπουργός  ανέφερε ότι η σκοπιανή  αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τους Τούρκους επενδυτές με μεγάλο ενδιαφέρον, οι οποίοι ρωτούσαν λεπτομέρειες για επενδυτικές ευκαιρίες.



«Πολλοί από αυτούς ανακοίνωσαν ότι θα έλθουν στα Σκόπια, να διερευνήσουν τις δυνατότητες επενδύσεων. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν θα υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.



Η Τουρκία είναι στρατηγικός φίλος και ένθερμος υποστηρικτής των προσπαθειών της FYROM για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κύρια θέση της Τουρκίας και η στήριξη του ιδίου του πρωθυπουργού Ερντογάν θα εκδηλωθεί στη Σύνοδο  Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, αφού η Άγκυρα, συμπαρίσταται σταθερά στα συμφέροντα της χώρας μας.



Άλλωστε η διαδικασία άσκησης πιέσεων και η συνεχιζόμενη στήριξη της Άγκυρας έχει ειπωθεί και στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στα Σκόπια.


Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια συντονισμένη εθνική στρατηγική, στην οποία όλοι οι εκπρόσωποι της, υπουργοί και διπλωμάτες, ασκούν διεθνείς δραστηριότητες για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων που ένας από αυτούς είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...