Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Την Παρασκευή το τελευταίο "Αντίο" στον Β. Τσιβιλίκα...

Οικείοι, συνάδελφοι και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον ηθοποιό Βασίλη Τσιβιλίκα, που απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 70 ετών, από το νεκροταφείο Αμαρουσίου την Παρασκευή, 2 Μαρτίου στις 15.00 το μεσημέρι.

Ο κωμικός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας άφησε την τελευταία του πνοή κατά την εσπευσμένη μεταφορά του -με πρόβλημα καρδιάς- στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο...


Από το ιατρικό προσωπικό έγινε παρατεταμένη προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Όπως είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου, Όλγα Οικονόμου, στο Mega, ο ηθοποιός είχε έντονο θωρακικό άλγος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον ανανήψουν, ενώ επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μάχη να τον επαναφέρουν στην ζωή, χωρίς αποτέλεσμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στην επίσημη ιατρική ανακοίνωση.

Ο Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα πηγαίνει στο Θέατρο Τέχνης, έπειτα από πρόσκληση του Καρόλου Κουν.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Τη δεκαετία του '70 εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.

Θιασάρχης εδώ και πολλά χρόνια έπαιζε κάθε χρόνο στη σκηνή, σε κωμωδίες, ελληνικές και ξένες, όπου σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε. Φέτος, για δεύτερη σεζόν έπαιζε στην κωμωδία «Ζωή ποδήλατο».

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Για έναν σημαντικό και ευγενικό άνθρωπο, έναν εργάτη του ελληνικού θεάτρου έκαναν λόγο οι συνάδελφοι του ηθοποιού Βασίλη Τσιβιλίκα που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

Γιώργος Κωνσταντίνου

«Ήταν κεραυνός εν αιθρία, είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο ήταν ένας άνθρωπος υγιέστατος. Δούλεψα μαζί του τα τελευταία 4 χρόνια. Ήταν ένας σπουδαίος θεατράνθρωπος. Ένας άνθρωπος που θαύμαζα για το κουράγιο, τη δύναμη και τα πιστεύω του, τα οποία τα υποστήριζε πάρα πολύ. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν ένας άνθρωπος "ταμένος" στο θέατρο, ήταν όλη του η ζωή. Λυπάμαι γιατί πραγματικά για εμάς είναι μια μεγάλη απώλεια».

Γιώργος Παρτσαλάκης

«Το περσινό καλοκαίρι ήταν το πρώτο και το τελευταίο που κάναμε μαζί, παίξαμε στη “Λυσιστράτη”. Εγώ έκανα τον ρόλο του Κινησία και εκείνος της Ειρήνης. Πέρασα συγκλονιστικά. Ήταν άνθρωπος με κουλτούρα, μορφωμένος, με πολύ χιούμορ, γνώστης του θεάτρου, με ανθρωπιά, είπε συγκινημένος».

Και συμπλήρωσε: «Ο Βασίλης και η γενιά του υπήρξαν στηρίγματα για τους νέους ανθρώπους. Είχαμε και κάτι άλλο κοινό. Είχαμε τελειώσει και οι δύο τη Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Και ο Κατσέλης μάς δίδασκε πρωτίστως να είμαστε συνάδελφοι και εκτός σκηνής. Ο Βασίλης είχε ήθος και πάνω και κάτω από τη σκηνή».

Σπύρος Μπιμπίλας

«Ήταν ένας πολύ σημαντικός και ευγενικός άνθρωπος, δραστήριος και πάντα αισιόδοξος για το μέλλον. Αγαπούσε πάρα πολύ τους νέους ανθρώπους, εργάτης του θεάτρου και κύριος με Κ κεφαλαίο. Έχω συγκλονιστεί γιατί ήταν τόσο αναπάντεχος ο χαμός του, ήταν δραστήριος και μες στα πράγματα. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε ποτέ, γνωριζόμασταν πάρα πολύ καλά και η επαφή μας ήταν πολύ συχνή. Ο θάνατος του ήταν ένα ξαφνικό γεγονός το οποίο μας έχει όλους σοκάρει».

Υπουργείο Πολιτισμού

«Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, υπηρέτησε επί μακρόν με συνέπεια και ήθος τη θεατρική τέχνη και αγαπήθηκε ιδιαίτερα απ' το κοινό».

Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

«Ο αδόκητος θάνατος του ηθοποιού και κορυφαίου κωμικού Βασίλη Τσιβιλίκα, αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Υπηρέτησε αγόγγυστα την ελληνική επιθεώρηση, προσφέροντας γέλιο και χαρά. Στους οικείους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...