Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Πόρτα» από Ράσμουσεν – ΝΑΤΟ σε Σκόπια – Γκρουέφσκι

Χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, η ΠΓΔΜ δεν πρέπει να αναμένει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον. Ο Ράσμουσεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι για τη λήψη των αποφάσεων στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία των χωρών-μελών της Συμμαχίας και ως εκ τούτου απαιτείται και η συναίνεση της Ελλάδας...


«Για να απευθύνουμε πρόσκληση για ένταξη στα Σκόπια είναι απαραίτητη η συναίνεση της Ελλάδας. Έτσι έχει το ζήτημα. Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε πρόσκληση έως ότου βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το θέμα του ονόματος. Αυτή την απόφαση λάβαμε στο Βουκουρέστι το 2008 και η απόφαση αυτή εξακολουθεί να ισχύει. Ελπίζω ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να βρουν μια λύση το συντομότερο δυνατόν. Επιθυμώ όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Προσωπικά, θα ήθελα να ήμουν σε θέση να απευθύνω πρόσκληση για ένταξη στην κυβέρνηση των Σκοπίων, όμως η πραγματικότητα είναι ότι απαιτείται συναίνεση εντός της Συμμαχίας. Καλώ τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, με τον οποίο συναντήθηκα πρόσφατα, να επιδείξει ευελιξία και ρεαλισμό. Το ίδιο μήνυμα μετέφερα και στην Αθήνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου. Παροτρύνω και τις δύο πλευρές να επιδείξουν ευελιξία» ανέφερε ο Ράσμουσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...