Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σ’ όλη την Ευρώπη οι αριστερές εφημερίδες βάζουν λουκέτο…Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΚΑΙ Η «ΑΥΓΗ» ΠΩΣ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ;; Το μυστικό είναι στις… επενδύσεις!!

Προ ετών, η ιστορική εφημερίδα της γαλλικής αριστερής «Ουμανιτέ» πουλήθηκε στους Ρότσιλντ, ελλείψει οικονομικών πόρων. Τώρα ήρθε η σειρά μιας άλλης αριστερής εφημερίδας, της ισπανικής «El Publico», να κατεβάσει ρολά. Η εφημερίδα, που ήταν η μοναδική καθημερινή αριστερή στη χώρα, είχε μέση ημερήσια κυκλοφορία τα 87.000 φύλλα και απασχολούσε 160 εργαζομένους. Προηγουμένως, τον Ιανουάριο, είχε κηρύξει στάση πληρωμών και αναζητούσε…

καπιταλιστές επενδυτές, πλην όμως μάταια. Στον ίδιο αριστερό όμιλο (Mediapubli), ανήκει μία ακόμη εφημερίδα, η «La voz de Asturias», η οποία έχει βγει στο σεργιάνι για… επενδυτές, και αναμένεται να έχει την ίδια τύχη: λουκέτο!

Αφελής απορία: Βλέπουμε εφημερίδες κολοσσούς, με 87.000 ημερήσια κυκλοφορία, να καταρρέουν. Εδώ πως τη βγάζουν οικονομικά ο «Ριζοσπάστης» και η «Αυγή», ενώ πουλάνε ΚΑΤΩ από 5.000 φύλλα ημερησίως;

Απάντηση: Τα φύλλα είναι μεν ζημιογόνα και στα σίγουρα μπαίνουν μέσα με τα μπούνια! Αλλά, τα ελλείμματα καλύπτονται από τις άλλες, τις κερδοφόρες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που διατηρούν –στη ζούλα- τα δύο Κ.Κ.

Δίδαγμα: Όταν η «μαμά» Μόσχα μοίραζε λεφτά, άλλοι τα ’παιρναν και τα έριχναν στις άμεσες ανάγκες του κόμματος (Γαλλία, Ισπανία κ.τ.λ.), κι άλλοι στις… επενδύσεις σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις (Ελλάδα). Οι πρώτοι βάρεσαν κανόνι, οι δεύτεροι συνεχίζουν να τα οικονομάνε χοντρά!

elnewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...