Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τουρκία: κόβει 20% από τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν!!!

Άμεσες συνέπειες για τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας είχε η απόφαση των ΗΠΑ να μην την συμπεριλάβουν στις υπό εξαίρεση χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Δεδομένων των ενεργειακών αναγκών της γειτονικής μας χώρας, ο εξαναγκασμός της να κόψει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, από το οποίο εισάγει το 33% των αναγκών της, είναι σημαντικό γεγονός.

Ειδικότερα, η τουρκική εθνική εταιρεία πετρελαίων (TURPAS) ανακοίνωσε ότι...
περικόπτει κατά 20% τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, καθώς οι χώρες της Δύσης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντί του, επιβάλλοντας ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις. «Με δεδομένη την κατάσταση, αποφασίστηκε, μετά από σχετική αξιολόγηση, η περικοπή κατά 20 % των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι ΗΠΑ εξαίρεσαν, προσωρινά, 10 ευρωπαϊκές και ιαπωνικές τράπεζες από το επιβαλλόμενο εμπάργκο στο Ιράν, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, ζητώντας όμως την ταχύτερη δυνατή απαγκίστρωσή τους από τις συναλλαγές με την Τεχεράνη. Οι Τούρκοι έχουν ζητήσει και αυτοί να εξαιρεθούν και ελπίζουν το αίτημά τους να γίνει δεκτό, μέχρι τουλάχιστον η Τουρκία να είναι σε θέση να αγοράσει πετρέλαιο από τη Λιβύη, εγκαταλείποντας την ιρανική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...