Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Απέσυρε τη μοναδική ευνοϊκή ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους ο Κουτρουμάνης...

Tης 'Εφης Γαλώνη
Με… προφανή παρέμβαση της τρόϊκας απεσύρθη τελικά από το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά θέματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-που θα συζητηθεί και αυτό με την διαδικασία του επείγοντος- το άρθρο 49 που περιλάμβανε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης επικαλέστηκε για αυτή την απόσυρση την … διαβούλευση που είναι...

σε εξέλιξη με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεσμευόμενος ωστόσο πως όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα επαναφέρει την ρύθμιση με τη μορφή τροπολογία.
Αν δεν τον προλάβουν βεβαίως οι εκλογές.Θυμίζουμε πάντως ότι η ρύθμιση αυτή δεν επέτρεπε την κατάσχεση ποσού έως 1.500 ευρώ ανά τραπεζικό λογαριασμό οφειλέτη προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις καθημερινές του υποχρεώσεις.
Με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται ενιαίος τρόπος καταβολής αποδοχών, ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών προκειμένου ανά πάσα στιγμή το δημόσιο να είναι σε θέση να ελέγξει τι του οφείλεται. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ολοκληρώνεται η ενιαία ηλεκτρονική βάση παρακολούθησης ΙΚΑ ΟΑΕΔ και Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ενώ απλοποιούνται τα ασφαλιστικά πακέτα του ΙΚΑ από 976 που είναι σήμερα σε 78 με στόχο μετά από ένα χρόνο να φτάσουν τα έξι. Ενσωματώνεται τέλος στο νομοσχέδιο και στο εθνικό μας δίκαιο κοινοτική οδηγία που βελτιώνει το ισχύον σύστημα για την παροχή γονικών αδειών. Η γονική άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών θα χορηγείται τουλάχιστον για τέσσερις μήνες ( από 3,5 σήμερα ) ενώ ο εργαζόμενος γονέας ή όποιος έχει προχωρήσει σε υιοθεσία παιδιού θα έχει δικαίωμα γονικής άδειας ανατροφής μέχρις ότου αυτό συμπληρώσει την ηλικία των έξι ετών. ( αντί των 3,5 ετών που ήταν αρχικά ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...