Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ζητιανοι ψηφων...

Ο Καιρος δυσανασχετει με το προεκλογικο συστημα,που απαιτει ενα διαρκες μπλα μπλα απο τους υποψηφιους προκειμενου να γινουν πιο γνωστοι. Και προτεινει. Βλεπω στις εφημεριδες και στα ηλεκτρονικα ΜΜΕ , καθε μερα και ειδικα την Κυριακη, ενα πληθος απο αρθρα υποψηφιων στις εκλογες,αναμεσα τους και δικα μου,και αναρωτιεμαι:Οσοι δεν ειναι επωνυμοι ή κομματικοι και δεν τους ξερει ο πολυς κοσμος ειναι φυσικο να θελουν να γινουν γνωστοι.Αυτοι,ομως ειναι οι λιγοι.



Οι αλλοι,οι πολλοι,μεταξυ των οποιων και εγω,που ειναι επωνυμοι με τον εναν ή τον αλλο τροπο,δεν ειναι γνωστοι για τις αποψεις τους;Δεν ειναι γνωστοι για την ιστορια τους;Τωρα θα μαθει ο κοσμος τι πιστευουν;Δεν εχουν ηδη κριθει στη συνειδηση του λαου;

Την ωρα που το εκλογικο και μιντιακο συστημα ΑΠΑΙΤΕΙ να γραψουν το ,ας πουμε,δωδεκατο αρθρο για site ή εφημεριδα,ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ για τη δημοσιευση του (γιατι αυτοι που καλουν απο μονοι τους ειναι ελαχιστοι και σκεψου τι τραβανε και κεινοι που δεν ξερουν ανθρωπους στα Μεσα,οπως εμεις) αλλιως δεν θα γινει ευρυτερα γνωστη η υποψηφιοτητα τους,δεν ευτελιζεται η σοβαροτητα;Δεν ευτελιζεται η ισχυς των λιγων και σταρατων λογων;Δεν ευτελιζεται η ιστορια του καθενος,αν δεν ειναι ηδη ευτελισμενη;

Ειναι αλλο πραγμα να μιλαει κανεις για τα τρεχοντα της ημερας και αλλο να γενικολογει περι της πολιτικης συγκυριας με εκλογικες κορωνες.

Ας μην ασχολειται κανεις με την κοινοβουλευτικη πολιτικη,θα πει κανεις.Ας βρουμε τροπους να αλλαξει η σταυροδοσια θα πω εγω.Ας αναλαβουν τα κομματα και οι σχηματισμοι να συστησουν και να διαδωσουν τους υποψηφιους τους και το ποιος ειναι ποιος σε καθε εκλογικη περιφερεια.Και ας ακολουθουν ολοι ενα προγραμμα γνωριμιας με το λαο,στις συνοικιες και σε συγκεντρωσεις.Για να μαθαινουν ολοι ολους.

Γιατι αλλιως αισθανομαι,οτι αρκετοι αξιολογοι ανθρωποι βυθιζονται απο το "σταυρε και μενα μπαρμπα" συστημα σε θολα νερα.Κι αυτο δεν συμφερει οσους πολιτες ελπιζουν σε μια καθαροτητα.Και δεν συμφερει ετσι το αυριο του τοπου.
gazzetta

www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...