Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

"Όύτε χίλιοι παρατηρητές δεν σώζουν τη Συρία" υποστηρίζει το κλιμάκιo του ΟΗΕ

Ενώ η βία στη Συρία συνεχίζεται, ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ακόμη και 1.000 παρατηρητές να υπήρχαν στη χώρα δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν το βίαιο κλίμα που επικρατεί, εάν η ίδια η Συρία δεν αποφασίσει να αλλάξει την κατάσταση.

Φτάνοντας στη Δαμασκό, ο...
υποστράτηγος Ρόμπερτ Μουντ παρότρυνε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και τόνισε ότι η ειρήνη πρέπει να αποτελεί κοινό στόχο.

«Δέκα άοπλοι παρατηρητές, 30 άοπλοι παρατηρητές, 300 άοπλοι παρατηρητές, ακόμη και χιλιάδες άοπλοι παρατηρητές δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα» δήλωσε. "Για να επιτευχθεί η επιτυχία του σχεδίου έξι σημείων του Κόφι Ανάν, καλώ όλους να σταματήσει η βία" πρόσθεσε. Ο ίδιος τόνισε ότι θα προστεθούν ακόμη 30 παρατηρητές τις επόμενες ημέρες, διπλασιάζοντας έτσι το μέγεθος της αποστολής. Ο ΟΗΕ έχει εγκρίνει μέχρι και 300 παρατηρητές.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα την Κυριακή, ενώ τουλάχιστον 500 έχουν πεθάνει από τις 12 Απριλίου, οπότε και έγινε η κατάπαυση του πυρός. Ένοπλοι έριξαν την Κυριακή χειροβομβίδες στην Κεντρική Τράπεζα της Δαμασκού και επιτέθηκαν εναντίον περιπολικού της αστυνομίας, τραυματίζοντας τέσσερις αστυνομικούς.

Η κρατική τηλεόραση της Βηρυτού μετέδωσε ότι η επίθεση κατά της Κεντρικής Τράπεζας από «ένοπλη τρομοκρατική ομάδα» προκάλεσε μόνον ελαφρές ζημιές, ενώ η αστυνομία κυνήγησε τους ενόπλους. Ακτιβιστές στη Δαμασκό δήλωσαν ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...