Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Στα Σκόπια υπάρχουν τρία στρατόπεδα της Αλ Κάιντα»

«Στα Σκόπια υπάρχουν τρία στρατόπεδα όπου εκπαιδεύονται μέλη της Αλ Κάιντα», δήλωσε ο καθηγητής Ιβάν Μπαμπαμόφσκι σε σεμινάριο το οποίο ήταν αφιερωμένο στην καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην πόλη των Σκοπίων. 


«Από ένα εθνοτικό κόμμα υπάρχουν 25 ακτιβιστές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο της Τεχεράνης για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Ένας από τους ηγέτες αυτού του κόμματος ήταν στην πόλη Κόμ, που είναι το πνευματικό κέντρο των Σιιτών και έχει εκπαιδευτεί για προπαγάνδα η οποία έχει να κάνει με την τρομοκρατία», είπε ο Σλάβος καθηγητής. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Σκόπια εκτιμώνται ως ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους της μαύρης διεθνούς, όπως αποκαλεί τους τρομοκράτες, οι οποίο οργανώνονται και προετοιμάζονται και όπως ισχυρίζεται αναμένεται να υπάρξουν δυναμικές ενέργειες και δράσεις βάσει τρομοκρατικού σχεδίου. 

«Μετά το χτύπημα στο Σμίλκοβτσι περιμέναμε να έχουμε και άλλες τέτοιες σκληρές ενέργειες και θα είμαι ευτυχής αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν ντρέπομαι να πω δημοσίως ότι εύχομαι να κάνω λάθος στις εκτιμήσεις μου» είπε ο Μπαμπαμόφσκι. «Η τρομοκρατία, είπε, πρέπει να εξετάζεται σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Δεν υπάρχει τρομοκρατία χωρίς έγκλημα, χωρίς χρηματοδότηση βρώμικου χρήματος» Πρόσθεσε ακόμη ότι οι συμμετέχοντες στον αντιτρομοκρατικό συνασπισμό δεν έχουν βοηθήσει τις προσπάθειες που γίνονται ούτε οικονομικά, ούτε τεχνικά, ούτε με το ανάλογο προσωπικό. 

«Οι δομές ασφαλείας μας δεν μπορούν να ανταγωνιστούν επαρκώς με αυτές τις ομάδες και η χώρα μας είναι μια περιοχή διέλευσης, αλλά επίσης, συχνά εγκαθίστανται ορισμένες ομάδες και δομές της τρομοκρατίας». -- Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...