Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ναυάγιο στις Βρυξέλλες - Τρέμει το οικοδόμημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

- Ιταλία
Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα τις συνόδου των «27» στις Βρυξέλλες, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 5 και μισή το πρωί....

Ισπανία και Ιταλία απέσυραν την υποστήριξή τους από το πακέτο ανάπτυξης 120 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε αρχικά, περιμένοντας από τους εταίρους συγκεκριμένες λύσεις για το απαγορευτικό κόστος δανεισμού των χωρών τους.


Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε συνέντευξη Τύπου με τον Μπαρόζο μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του Συμβουλίου, οι συνομιλίες μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων για το μακροπρόθεσμο σχέδιο της οικονομικής ενοποίησης στην ευρωζώνη αναβάλλονται για τον Οκτώβριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου καθώς νωρίτερα φερόταν να έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως «αν περιμένατε μια απόφαση για μια ομοσπονδιοποιημένη Ευρώπη, παραπληροφορηθήκατε», σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Η Γερμανία δεν θα δεχθεί νέα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης», δήλωσε γερμανική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones, ενώ χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από τη Σύνοδο ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος είναι το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου.

planet - greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...