Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ;;; - Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στη Ρόδο...

Στη Ρόδο θα καταπλεύσει σε δύο εβδομάδες το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στο πλαίσιο της αποστολής του στη Μεσόγειο προφανώς λόγω των εξελίξεων που προδιαγράφονται στην Αν Μεσόγειο με την εξέγερση στην Συρία να εξελίσσεται σε εμφύλιο πόλεμο όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Assad.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή»...
η είδηση για την άφιξη του αεροπλανοφόρου έγινε γνωστή κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο δήμαρχο της Ρόδου ο κυβερνήτης του αμερικανικού πολεμικού πλοίου που βρίσκεται στο νησί από προχθές.

Σημειώνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 12 Ιουλίου, για ολιγοήμερη παραμονή και ξεκούραση του πληρώματός του και κατά πάσα πιθανότητα θα πλεύσει προς τις ακτές της Συρίας όπου οι ΗΠΑ διατηρούν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ναυτική παρουσία.

Η πρόσφατη κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφος από την συριακή αεράμυνα και οι απειλές της Τουρκίας ότι θα απαντήσει σε αυτή την πρόκληση έχουν εντείνει τους φόβους για μία κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Η αποστολή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου αποτελεί μία επιπλέον απόδειξη ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις εξελίξεις στην περιοχή και επιδιώκουν να έχουν τον ρόλο του διαιτητή ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αποστολή του αεροπλανοφόρου να σχετίζεται με την φημολογούμενη πραγματοποίηση στρατιωτικής επέμβασης η οποία θα είχε ως στόχο την αλλαγή της ηγεσίας της αραβικής χώρας.

Το Αϊζενχάουερ είναι το δεύτερο της κλάσης Nimitz από τα συνολικά δέκα και και μπορεί να μεταφέρει περίπου 5.600 άτομα , συνολικά 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Όπως είναι γνωστό, στις 20 Ιουνίου μία μεγάλη μοίρα αεροπλανοφόρων κρούσης των ΗΠΑ με επικεφαλής το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ απέπλευσε από τη βάση Νόρφολκ της Βιρτζίνια, με κατεύθυνση προς τη Μεσόγειο και την περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...