Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τον τροχονόμο κάνει η Frontex στον Έβρο! Φροντίζει μόνο να δηλώνονται οι λαθρομετανάστες και όχι να μη μπαίνουν στην Ελλάδα


Τον… τροχονόμο κάνει η Frontex στον Έβρο, που έχει γίνει η πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών και η οποία παραμένει διάπλατα ανοιχτή! Με απόλυτη ευθύνη της Frontex, που για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να μη μείνει κανένας λαθρομετανάστης αδήλωτος!


Από την ανατολική πλευρά του ποταμού ανθεί μια ολόκληρη βιομηχανία «εμπόρων»,που εφοδιάζουν τους λαθρομετανάστες με έγγραφα της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα δικαιώματά τους σε πλαστικοποιημένες ζελατίνες, χάρτες Ελλάδος και Ευρώπης, καθώς και βασικό λεξιλόγιο για τις πρώτες τους συνεννοήσεις! Οι περισσότεροι περνούν την όχθη και αμέσως ψάχνουν να βρουν το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα στον πλησιέστερο οικισμό. Έχουν εξαφανίσει ταυτότητες και όποια άλλα προσωπικά τους έγγραφα. Σε κάποιων τις τσέπες βρίσκονται ξεχασμένες οι boarding cards από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, μέχρι το αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης.

Τους παραλαμβάνει η Frondex, αστυνομικοί με περίεργη εμφάνιση και ενδυμασία, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που διαμένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης και μισθοδοτούνται με 2.500 ευρώ μηνιαίως. Τους παίρνουν δακτυλικό αποτύπωμα, τους εφοδιάζουν με πράσινη κάρτα και τους αφήνουν ελεύθερους. Ώστε έτσι να αποδεικνύεται ότι είναι η Ελλάδα η χώρα υποδοχής τους και σ’ αυτήν να επιστραφούν από οπουδήποτε κι αν βρεθούν στην Ευρώπη. Ησυνθήκη «Δουβλίνο 2» πέτυχε να γίνει η χώρα μας τόπος όπου θα αποθηκευθούν οι λαθρομετανάστες, όταν η Ευρώπη αποφασίσει να απαλλαγεί απ’ αυτούς.

Κάθε βράδυ ένα ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο με τυλιγμένα τα καθίσματα με νάιλον σακούλες, επειδή οι άνθρωποι έχουν βρώμικα ρούχα και από τον φόβο μήπως έχουνμολυσματικές ασθένειες, ξεκινά για την Αθήνα. Δεν είναι το λεωφορείο της γραμμής, επειδή αντιδρούν να συνταξιδεύσουν οι «δικοί» μας.

Κάθε βράδυ, στο τελευταίο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, με τις ίδιες προφυλάξεις, στοιβάζονται οι άνθρωποι αυτοί για να φτάσουν το πρωί στην Αθήνα.
Και σε όλη τη χώρα.

Τουρισμό κάνει η Frontex

Στον Έβρο κοινή είναι η εκτίμηση ότι η Frondex από δύναμη, υποτίθεται, αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών, έχει μεταβληθεί σε υπηρεσία υποδοχής και διακίνησής τους μέσα στην Ελλάδα!
Παράγοντες του ακριτικού μας νομού υποστηρίζουν ότι πρέπει να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας ειδικό έμμισθο σώμα νέων (συνοριοφύλακες, εθνοφύλακες, ακρίτες) από τον Έβρο, που ξέρουν τον τόπο και τα περάσματα. Και σε περίπτωση ολιγωρίας και ελλιπούς φύλαξης, η ποινή να είναι η απόταξή τους από το Σώμα. Έτσι και τα σύνορα θα φυλαχτούν και η μετανάστευση των χριστιανών από τον Έβρο (για αναζήτηση εργασίας) θα σταματήσει.

Δάγκωσε λαθρομετανάστης συνοριοφύλακα!

Στο μεταξύ, πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε συνοριοφύλακας έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα λαθρομεταναστών που εξεγέρθηκαν, στα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Έβρου και ένας εξ αυτών τον δάγκωσε στον αγκώνα.

Το περιστατικό έγινε γνωστό ύστερα από σχετική ανάρτηση στο site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Οι συντάκτες έθιξαν και στηλίτευσαν, εκτός των άλλων, τη… λειψανδρία που μαστίζει τις υπηρεσίες.

paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...