Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ διατάσσει τους αστυνομικούς να γίνουν “επίτροποι” των μουσουλμάνων κρατουμένων

Το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ διατάσσει τους αστυνομικούς να γίνουν “επίτροποι” των μουσουλμάνων κρατουμένων

Έγγραφο που έφτασε στα χέρια μου, δείχνει την αθλιότητα του νεοελληνικού κράτους. Το έγγραφο είναι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις της χώρας με θέμα:

"Ενάσκηση θρησκευτικών καθηκόντων προσωρινά κρατουμένων αλλοδαπών, μουσουλμανικού Θρησκεύματος".


Ζητείται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, ότι κατά την περίοδο του φετινού Ραμαζανιού των μουσουλμάνων (20/7/2012 - 30/8/2012) πρέπει να:

Εξασφαλιστεί κάθε δυνατή διευκόλυνση των λαθρομεταναστών στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Επιδεικνύεται η αναγκαία κατανόηση και σεβασμός από πλευράς προσωπικού αλλά και από τους άλλους συγκρατούμενους (δηλαδή οι αστυνομικοί θα πρέπει να προσέχουν μήπως κάποιος αλλόθρησκος συγκρατούμενους μουσουλμάνων τους... ενοχλήσει). Να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση τους στα λουτρά για λόγους ατομικής καθαριότητας πριν την ώρα της προσευχής χορηγώντας τα απαραίτητα προς τούτο μέσα.

Να διανέμεται το φαγητό τους σε κατάλληλες ώρες ώστε να έχουν την δυνατότητα λήψης του σύμφωνα με την θρησκευτική τους παράδοση (πριν και μετά την δύση του Ηλίου), χορηγώντας κυρίως όσπρια, λαχανικά ή ρύζι και για ροφήματα τσάι χυμούς και νερό!

Να αποτραπεί η περίπτωση χορήγησης χοιρινού έστω και από... λάθος! Να εξασφαλιστεί ότι και κατά τις προσαγωγές, μεταγωγές και απελάσεις των μουσουλμάνων κρατουμένων θα τηρούνται τα παραπάνω. Να θυμίσουμε ότι οι μουσουλμάνοι κατά το Ραμαζάνι και όχι μόνο, κάθε μία ώρα στρώνουν χαλάκι και προσεύχονται για κάνα 10λεπτο! Δηλαδή οι αστυνομικοί θα πρέπει να φροντίζουν να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ στην ωριαία προσευχή τους!

Δεν θα σχολιάσω τον υπερβολικό ζήλο του Υπουργείου για το θέμα του Ραμαζανιού, που απαιτεί από τους αστυνομικούς να γίνουν για έναν μήνα... "επίτροποι" των μουσουλμάνων! Η απορία μου είναι συγκεκριμένη: Κατά την περίοδο του Χριστιανικού Πάσχα, υπάρχει άραγε η ανάλογη διαταγή και οι ανάλογες διευκολύνσεις για τους χριστιανούς κρατουμένους;

Σταύρος Καρεφυλλάκης

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...