Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Περιπτώσεις Β.Παπαχρήστου και Μ.Ρεπούση: Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η ΔΗΜΑΡ!

Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και κυρίως για το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ εξελίσσεται η ΔΗΜΑΡ, ειδικά προς την δεξιά πλευρά της ΝΔ, καθώς η υπόθεση Βούλας Παπαχρήστου, αλλά και οι εξτρεμιστικές απόψεις της Μαρίας Ρεπούση περί παύσης του εκκλησιασμού των παιδιών στα σχολεία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την βασική κυβερνητική συνιστώσα.


Οι συντηρητικοί ψηφοφόροι που έστω "με κρύα καρδιά" ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου βλέπουν το κυβερνητικό κόμμα να μην αντιδρά στην 100% άδικη αποβολή από την Ολυμπιακή Ομάδα της πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου κατόπιν της μισαλλόδοξης απαίτησης της ΔΗΜΑΡ. Η αντίστοιχη Γερμανίδα αθλήτρια που αποκάλεσε "ξυπόλητους" τους Έλληνες αθλητές καλύφθηκε πλήρως από την γερμανική Ομοσπονδία υποστηρίζοντας ότι κάποιοι "χάκεψαν" τον λογαριασμό της στο twitter!

Λίγες ημέρες πριν η Μαρία Ρεπούση που περιέγραφε ως "συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης" την σφαγή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, ζήτησε να παύσει ο εκκλησιασμός των Ελληνόπουλων!

Χθες ο ιδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την Φλώρινα όπου βρίσκεται προχώρησε σε επίθεση κατά της Ρεπούση με την φράση «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ' αυτό τον τόπο γι αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;».

Κανείς δεν έχει αντιδράσει επίσημα από τα μέλη της κυβέρνησης που ανήκουν στη ΝΔ, ουτε για αυτό. Μάλιστα στην περίπτωση της Παπαχρήστου την απόφαση "αποκεφαλισμού" τηςτην έλαβε Η ΕΟΕ της οποίας πρόεδρος είναι ο σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ Ν.Μπακογιάννη.

Πέρα από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, ειδικά το θέμα της Παπαχρήστου έχει προκαλέσει γενικότερα μεγάλη δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρούν ότι "δεν προστατεύθηκε", όπως προστάτεψαν οι Γερμανοί την σημαιοφόρο τους Νατάσα Κέλερ, η οποία δεν έγραψε απλά ένα ρατσιστικό σχόλιο στον λογαριασμό της στο twitter, αλλά πρόσβαλε ολόκληρη την Ελλάδα. Είπαν ότι "κάποιοι άλλοι το έγραψαν" και το θέμα ... έληξε!

Την ίδια στιγμή η θέση που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, μπορεί να μην αφορά την κυβέρνηση συνολικά, αλλά αφορά ένα κομμάτι της που είναι η ΔΗΜΑΡ που με το 6% που έχει λάβει δείχνει σα να κυβερνά και να "καπελώνει" τη ΝΔ.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 77% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση έχει θορυβήσει τα στελέχη της. Γιατί έρχεται σε μία στιγμή που δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ακόμα.

Ενώ ο ίδιος ο κορμός της κυβέρνησης, η ΝΔ, δείχνει αποστασιοποιημένη από τον κορμό των ψηφοφόρων της, επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανοχή για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται "πατριωτικό" στις περιπτώσεις Ρεπούση και Παπαχρήστου. "Βούτηρο στο ψωμί"Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής, δηλαδή...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...