Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι - Ενισχύθηκαν οι αντάρτες με 2 Ταξιαρχίες Τουρκμένων

Μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνει η συριακή κυβέρνηση στο Χαλέπι για την τελική επίθεση στις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες, ενώ Αεροπορία και πυροβολικό βομβάρδισαν σήμερα πολλές περιοχές που κατέχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, κυρίως τις συνοικίες Σάαρ και Σαχούρ ανατολικά και Σαλαχεντίν δυτικά, όπου μαίνονταν οι μάχες.

Στο μεταξύ είχαμε και την πρώτη διάσπαση των εξεγερμένων, όπου πο πλέον φανατικοί των ισλαμιστών οι "Ελεύθεροι Μουσουλμάνοι"...
που ελέγχονται κυρωίς από το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο που εδρεύει στην Τουρκία, ίδρυσαν του "Ένοπλους Ελεύθερους Μουσουλμάνους" και αποσχίστηκαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό"

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο Χαλέπι από τη Βηρυτό ένας σημαντικός αξιωματούχος τη ασφάλειας στην περιοχή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η μάχη του Χαλεπίου δεν έχει αρχίσει ακόμη και ότι οι βομβαρδισμοί δεν είναι παρά μόνο η προετοιμασία. "Η μάχη του Χαλεπίου δεν έχει ξεκινήσει, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απλώς ένα ορεκτικό", είπε. "Το κυρίως πιάτο θα έρθει αργότερα", τόνισε. Διευκρίνισε επίσης ότι στρατιωτικές ενισχύσεις συνεχίζουν να έρχονται και ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες στην περιοχή. "Και από την άλλη πλευρά όμως, στέλνουν ενισχύσεις», τόνισε και εκεί φαίνεται ότι θα παιχθεί το παιχνίδι για το καθεστώς.

Στην απομονωση του Ζελπίου, ώστε να μην καταστεί εφικτή η μεταφορά ενισχύσεων στους ατάρτες, αλλά και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μεταφορά δικών του δυνάμεων.

Επιπλέον, περίπου δέκα εκρήξεις ακούστηκαν από τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στις συνοικίες Σαχούρ και Σάαρ. Εξάλλου βομβαρδισμοί έπληξαν το Χανάνο (ανατολικά) και την Χαμαντανιγιέ (δυτικά), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH). Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα με το OSDH, οι αντάρτες ξεκίνησαν επίθεση στο κτίριο της τηλεόρασης, γύρω από τα οποίο τοποθέτησαν εκρηκτικά, δέχτηκαν όμως βομβαρδισμό από την αεροπορία και αποσύρθηκαν.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας ότι "οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε αμάχους και στο κτίριο, αλλά οι στρατιώτες το υπερασπίστηκαν". Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι "τρομοκράτες είναι νεκροί και άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση στο κτίριο".

¨Οπω; αναφέραμε στην αρχή, το συριακό παράρτημα της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» συγκρότησε δική του ένοπλη ομάδα, που αποσχίστηκε από το «Συριακό Ελεύθερο Στρατό». Όπως γράφει η Daily Telegraph, η νέα οργάνωση, που πήρε το όνομα «Ένοπλοι Αδελφοί Μουσουλμάνοι», συνεργάζεται με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, που εδρεύει στην Τουρκία.

Η δημιουργία από τους ισλαμιστές χωριστής ένοπλης ομάδας ενίσχυσε τη διάσπαση στις γραμμές της συριακής αντιπολίτευσης και τις αντιθέσεις μεταξύ των βασικών της χορηγών, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Την ίδια στιγμή, οι Τουρκμένοι της Συρίας (δηλαδή οι Σύροι τουρκικής καταγωγής) οι οποίοι έχουν φυσικά συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς έχουν σχηματίσει αυτόνομες μονάδες τι οποίες όχι μόνο τις έχουν ρίξει στη μάχη αλλά και τις έχουν ονοματίσει με τα ονόματα δύο γνωστών και μη εξαιρετέων σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι μονάδες έχουν ονομαστική ισχύ ταξιαρχίας οι οποίες όμως θα βρίσκονται υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Αλ-Ταουίντ του FSA. Για την ώρα περί τους 1.500 άντρες τουρκμενικής καταγωγής φέρονται να έχουν εγγραφεί στις λίστες των αντικαθεστωτικών εκ των οποίων όμως μόνο οι 300 από αυτούς πολεμούν αφού οι υπόλοιποι δεν διαθέτουν οπλισμό.

Έτσι η μία μονάδα έχει λάβει το όνομα του κατακτητή της Πόλης Μωάμεθ του Πορθητή ενώ η δεύτερη έχει λάβει το όνομα του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ. Σύμφωνα δε με τον τουρκικό τύπο οι συγκεκριμένες μονάδες απαιτούν από την Άγκυρα πολεμοφόδια και προμήθειες ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων στη πολύπαθη Συρία.

Μάλιστα έδωσαν σε δύο μάχιμες μονάδες τους τα ονόματα του ανθρώπου που εξέλιξαν την οθωμανική αυτοκρατορία του Μωάμεθ του Β' του Πορθητή και του Αμπτουλ Χαμίτ Β’, του επονομαζόμενο και «Κόκκινου Σουλτάνου» λόγω των σφαγών των Αρμενίων επί των ημερών του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...