Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Συρία-αντάρτες: T-62 από τη Λιβύη σε τουρκικό λιμάνι και FIM-92 Stinger…

Αποδείχθηκαν τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν του Σύρους αντικαθεστωτικούς να έχουν πλέον στο οπλοστάσιό τους ακόμα και άρματα μάχης… Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αντικαθεστωτικοί διαθέτουν πλέον 20 άρματα μάχης σοβιετικής κατασκευής, τύπου T-62 με τα οποία προσπαθούν να προστατεύσουν θύλακες που ελέγχουν.

Τα άρματα μάχης προέρχονται από το οπλοστάσιο της Λιβύης...
και προφανώς μεταφέρθηκαν εκεί από τις χώρες που ενισχύουν τις δυνάμεις που επιδιώκουν την κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, δηλαδή τις ΗΠΑ, την Τουρκία και μερικά αραβικά καθεστώτα. Τα χρήματα για τη μεταφορά φέρονται να πληρώθηκαν από το Κατάρ, ενώ ξεφορτώθηκαν στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν για τους Τούρκους).


Πληροφορίες του καλά ενημερωμένου σε στρατιωτικά κυρίως θέματα ισραηλινού ιστοχώρου «debka» αναφέρουν ότι οι αντικαθεστωτικοί διαθέτουν πλέον και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου FIM-92 Stinger, οι οποίοι πιθανότατα έπαιξαν ρόλο στην κατάρριψη μαχητικού MiG-21 της συριακής Αεροπορίας.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν τους αναλυτές του ιστοχώρου στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο Άσαντ να μην έχει άλλη επιλογή ανάμεσα στο να φύγει από τη Συρία στο πλαίσιο κάποιας συμφωνίας, ή να χρησιμοποιήσει το μη συμβατικό – χημικό κυρίως – οπλοστάσιό του. Αυτή η προοπτική που θορύβησε τους Ισραηλινούς οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας στην τοποθέτηση του πολύπειρου Άβι Ντίχτερ, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας, Σιν Μπετ, στη θέση του υπουργού Πολιτικής Άμυνας (Home Front Minister αναφέρουν το πόστο συγκεκριμένα).


Κατά τα άλλα, η Δύση και οι Άραβες συνεργάτες της στο θέμα της Συρίας – φυσικά και η Τουρκία – παρακολουθεί τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε μορφής αγριότητες και απερίγραπτα εγκλήματα να καταγράφονται σωρηδόν, όπως αποκαλύπτεται από τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, στις οποίες εμπλέκονται συστηματικά και οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, όχι μόνο το καθεστώς. Ενώ όμως ήταν άπαντες λαλίστατοι στο να καταγγέλλουν την κυβέρνηση και το καθεστώς Άσαντ, δεν σχολιάζουν αποκεφαλισμούς ή όταν αντίπαλοι γκρεμίζονται από ψηλά κτίρια, με τα ανθρωπόμορφα ζώα – τέρατα να φωνάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος».

Προφανώς, αργότερα θα ακολουθήσει η επιλεκτική χρήση των στοιχείων για να στείλουν τους ηττημένους αντιπάλους τους στη φυλακή, σε μια ακόμα απόδειξη της φαιδρότητας που συνιστά αυτό που ονομάζουν ως «διεθνή Δικαιοσύνη», η οποία προφανώς αφορά… όλους τους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...