Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ . . .




Καιρό τώρα ζούμε σε ένα εξαιρετικά άναρχο και ιδιαίτερα «εύφλεκτο» διεθνές περιβάλλον όπου οι συμμαχίες και τα ισοζύγια αλλάζουν κάθε μέρα. Σε όλη την υδρόγειο οι μεμονωμένες  αλλά εξαιρετικά μεγάλες ,από πλευράς ισχύος, συγκρούσεις είναι σε έξαρση και η σκακιέρα στημένη  για τον νέο γύρο που θα επακολουθήσει ...
Τα γεγονότα  στην Κριμαία ήταν ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή σύγκρουση μεταξύ των δυο μεγάλων στρατοπέδων (ΝΑΤΟ – Ευρασιατική ένωση). Οι συγκρούσεις πέρα από το κοινωνικό και το οικονομικό τους προσωπείο είχαν και ένα άλλο που λίγοι είδαν , το θρησκευτικό. Καθολικοί , Ουνίτες (δόγμα που έχει τον ορθόδοξο  τρόπο λειτουργιάς αλλά αναγνωρίζει ως επικεφαλή του τον Πάπα) και φανατικοί ισλαμιστές στραφήκαν σύσσωμοι ενάντια στους ορθόδοξους. Είδαμε όλοι μας με τι μίσος  και σφοδρότητα επιτεθήκαν σε ορθόδοξους ναούς μπαίνοντας ένοπλοι μέσα σε αυτούς και ουσιαστικά του βεβήλωσαν.
Τους απείλησαν ακόμα πως αν δεν υπαχθούν υπό την σκέπη του πατριάρχη Ουκρανίας Φιλάρετου , ο όποιος δεν είναι αναγνωρισμένος από καμία  Ορθόδοξη εκκλησία, θα πρέπει να αναχωρήσουν άμεσα από το έδαφος της για να μην υποστούν  τις συνέπειες.
Ορθόδοξοι πληθυσμοί  εκδιώχθηκαν , απειλήθηκαν και άλλοτε προπηλακίσθηκαν ενώ είδαμε ακόμα και αποκεφαλισμένα πτώματα μέσα στο Κίεβο που δε μπορεί παρά να είναι έργο ισλαμιστών (Τατάρων) που είχαν ταχτεί με το πλευρό των επιδοτουμένων «εξεγερμένων» νεοναζί και είχαν απειλήσει με ιερό πόλεμο (τζιχάντ)  τους πληθυσμούς της Κριμαίας. Σημειωτέον ο δεύτερος στην ιεραρχία των «αντικαθεστωτικών» της Σύριας είναι ισλαμιστής Ταταρος της Κριμαίας.
Άλλωστε όπως δήλωσε και  ο  Mustafa Jemilev  μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου (ο επικεφαλής του οργάνου mahlis της Κριμαίας) στους Financial Times στη Συμφερούπολη. 
«Έχουμε ισλαμιστές,γουαχαμπίτες σαλαφιστές,ολόκληρες ομάδες που πολέμησαν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης».
Απέναντι σε αυτό οι ορθόδοξοι ρωσσόφωνοι πολίτες των εκεί περιοχών οργάνωσαν πολιτοφυλακές και μαζί με ρώσους στρατιωτικούς ανέλαβαν την διαφύλαξη των υπαρχόντων , των όσιων και των ιερών τους.

Μπρος σε αυτή την επέλαση των παπικών και των λοιπόν παρατρεχάμενων του οι ορθόδοξοι αδελφοί μας Σέρβοι ανταποκρίθηκαν.  Κλιμάκιο σέρβων εθνικιστών από το κίνημα των Τσέτνικ  , τριακόσιοι  στον αριθμό  , έσπευσαν αφουγκραζόμενοι την κραυγή των εκεί ομόδοξων αδερφών  μας στο πλευρό τους με σκοπό ακόμα και να πεθάνουν πολεμώντας στην Κριμαία υπερασπιζόμενοι την ορθοδοξία. Από την άλλη η Μάρι Λεπέν αναγνώρισε άμεσα το αποτέλεσμα του αποτελέσματος στην Κριμαία σε μια κίνηση με μεγάλο γεωπολιτικό αντίκτυπο καθώς η ιδία προαλείφεται ακόμα και για πρόεδρος της Γαλλίας την ώρα που ο σο – cia – λιστής Φρανσουά Ολάντ  προσπαθεί να βρει τρόπο να σταματήσουν τα γαλλικά ναυπηγεία την ολοκλήρωση του προγράμματος των τεσσάρων ελικοπτεροφόρων τύπου Mistral που έχει παραγγείλει το ναυτικό της Ρωσίας.

Έτσι λοιπόν σαν κίνημα , αφού καλώς η κακώς έχουμε διαλέξει γεωπολιτικό παίκτη, θα πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την επιλογή μας να είμαστε στο πλευρό της Ρωσίας όχι μόνο αναγνωρίζοντας το νέο status quo αλλά παρέχοντας  ακόμα και προσωπικό προερχόμενο από αποστράτους και εφέδρους αξιωματικούς του κινήματος μας. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί  αν έχουν  την ιδιότητα του στρατιωτικό σύμβουλου  και χωρίς να φέρουν όπλα όπως άλλωστε είχαν κάνει και οι Αμερικανοί πριν εμπλακούν ενεργά στον πόλεμο του Βιετνάμ. Μην ξεχνάμε ότι στην εκεί περιοχή διαμένουν διακόσιες χιλιάδες έλληνες εγκατελελλειμένοι από το ελληνικό κράτος εν μέσω πολέμου. Αυτή η κίνηση όχι μόνο θα ισχυροποιούσε την θέση μας στο πλευρό των ορθόδοξων αδερφων μας αλλά  θα άναβε το πράσινο φως για περαιτέρω υποστήριξη , πιο έμπρακτα και δυναμικά από αυτούς , και ακόμα ποιος ξέρει και την αφύπνιση των υπολοίπων ορθόδοξων και την δημιουργία ενός ορθόδοξου τόξου ή  και ενός αντιστοίχου ορθόδοξου «Βατικανού» στο Άγιο Όρος σαν αντίπαλο δέος. Ο σκοταδισμός του παπικού μεσαίωνα εγείρεται και πάλι με σκοπό να εξαλείψει την ελληνοορθοδοξία έχοντας τους ίδιους υποστηρικτές με  τότε άλλα έχει βρει και στην χωρά μας καλοθελητές όπως τον Κάρολο Παπουλια που κάλεσε τον πάπα να επισκεφθει την χώρα μας άλλα και τον  , λοχαγό του τούρκικου στρατού , Πατριάρχη Βαρθολομαίο που κάλεσε σε κοινή προσευχή τον ποντίφικα στα πλαίσια του νεοαττικού σχεδίου για πανθρησκεια και την παγκόσμια επιβολή της. Αυτοί όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και θα βρουν  μπροστά τους όλους εμάς έτοιμους να υπερασπιστούμε τα ήθη και τα έθιμα μας απέναντι στο σκότος του μέχρι να ανατέλλει η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...