Τρίτη 1 Απριλίου 2014

H Κύπρος κείται μακράν και η πώληση του εύδρομου Έλλη για παλιοσίδερα δυο εγκλήματα με κοινό θύτη !!


H Κύπρος κείται μακράν και η πώληση του εύδρομου Έλλη για παλιοσίδερα δυο εγκλήματα με κοινό θύτη.
Η κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές των απανταχού χριστιανών. Έτσι λοιπόν κάθε Αύγουστο όλος ο Ελληνισμός φοράει τα καλά του για να τίμηση την υπεραγία Θεοτόκο. Από την Πανάγια της Τήνου έως την Παναγιά Σουμελά ,στην όχι ακόμα απελευθερωμένη Τραπεζούντα ,η χάρη της γιορτάζεται με κατάνυξη...


Την ίδια λοιπόν ημέρα στις 15 Αυγούστου του 1940 στις 8.30 π.μ επέλεξαν οι θρασύδειλοι Ιταλοί για να «δολοφονήσουν» το Εύδρομο «ΕΛΛΗ». Με τρεις τορπίλες ,ένα ιταλικό υποβρύχιο ,εκ των οποίων οι δύο αστόχησαν εκτέλεσαν το σημαιοστολισμένο πλοίο προκαλώντας την βύθιση του αλλά και αρκετά θύματα και αποχώρησε αθόρυβα. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν η κυβέρνηση του Αρχηγού Ιωάννη Μεταξά ήξερε ποιος ήταν πίσω από αυτήν την επίθεση αλλά σοφά δεν προέβη σε αποκαλύψεις καθώς δεν ήθελε να είναι αυτός που θα προκαλέσει τον πόλεμο και ήθελε να αναδιοργανώσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις.

Παρά λοιπόν τις προσπάθειες που κατέβαλε το πλήρωμα τελικά το ΕΛΛΗ βυθίστηκε περίπου μία ώρα μετά στις 09:45΄ και το πλήρωμα αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει πηδώντας στη θάλασσα. Οι πιο πολλοί θα περίμεναν με το πέρας του πόλεμου και του συμμοριτοπόλεμου στην Ελλάδα οι μετέπειτα κυβερνήσεις να το ανέλκυαν και να το μετέτρεπαν σε μουσείο ώστε να θυμάται πάντα ο κόσμος την ύπουλη αυτή επίθεση των Ιταλών. Όμως όχι δεν έγινε αυτό. Την διετία 1955-56 δηλαδή επί πρωθυπουργίας Κων/νου Καραμανλή το Έλλη πουλήθηκε για σκραπ δηλαδή παλιοσίδερα. Αντί ο «εθνάρχης» να το αναστήλωση προτίμησε να το στείλει σε κάποιο χυτήριο μέταλλων. Δηλαδή με λίγα λόγια δραχμοποίησε την ιστορία μας. Το μόνο που έχει απομείνει σήμερα να μας θυμίζει το περήφανο εκείνο πλοίο είναι ένα κανονάκι , μια αεροδόχος και ένα κομμάτι μέταλλο με το όνομα Έλλη. 

Ο άνθρωπος που έπραξε μια τόσο μεγάλη εθνική και ιστορική προδοσία ήταν ο ίδιος άνθρωπος που προκάλεσε και μια εθνική τραγωδία. Φυσικά μιλάμε για την εισβολή στην Κύπρο και από την φράση που ακούστηκε από τα χείλη του « Η Κύπρος κείται μακράν». Καιρός είναι λοιπόν οι δεξιούληδες του γλυκού νερού να μας αδειάσουν την γωνιά και να πάψουν να μας κάνουν ιστορικές υποδείξεις καθώς τα χνώτα τους και το κόμμα τους μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά. Να κάνουν άκρη μπρος στον προελαύνοντα γίγαντα του εθνικισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την χρυσή αυγή του ελληνισμού που ανατέλλει.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ
ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...